DSC_0348.JPG

The challenge with most townhouse projects is how to break up the repeating pattern and create a sense of uniqueness, without the cost of making each unit unique. To achieve this design goal, we allowed the floor levels to remain even all the way across the sloping site. This kept the roof line straight so the eye cannot readily perceive of the individual units. It also allowed for a variety of masonry porches and stairs, some of which are only a couple steps, others nearly a whole flight. Varying materials and modest craftsman detailing help break up the pattern as well.

 Smaller (2 bedroom) unit's public space

Smaller (2 bedroom) unit's public space

Large sliding glass doors at the end of the narrow two-bedroom units provide ample sunlight and seem to enlarge the spaces.

GREENVILLE1355293_33L.jpg

The back of the townhouses host a network of private covered decks, each with outdoor grilling stations.

GREENVILLE1355293_18J.jpg